Així es pot definir el que va succeir el passat dia 8 de març a les comarques de Girona, i que va ser especialment intens a l´Alt i el Baix Empordà.
Durant la matinada ja havia precipitat en forma de neu per sobre d´un 200/300 m (22 litres a Palau-saverdera en forma líquida), però cap a les 8 del matí va començar a nevar de manera feble però sense pausa. A partir de mig matí la nevada es va anar intensificant i sobretot a partir de les 2 o 3 de la tarda, ho va fer de manera especialment intensa, amb unes temperatures que oscil.laven entre 0,2 i 0,6 ºC.  En alguns moments, la neu anava acompanyada de forts trons i aparell elèctric, fet que només havia vist abans a l´alta muntanya. La precipitació total a Palau-saverdera ha estat de 93 litres sumant la precipitació líquida i la caiguda en forma de neu. Segons sembla, les zones més properes a la costa han estat de les que han rebut més quantitat de neu.
En unes 10 hores, van caure uns 30 cm de neu molt humida, per tant pesada, i que ha provocat una gran trencadissa de branques i caiguda d´arbres sencers; en altres localitats el gruix de neu encara ha estat superior. No hi ha dubte que el bosc mediterrani no està preparat per una nevada d´aquestes característiques i que ha pagat un preu força alt. Ara només falta esperar que tot aquest combustible no acabi cremant en un gran foc aquest proper estiu.
No faré cap comentari sobre les altres consequències del temporal, talls de llum (en aquests moments encara hi ha gent sense electricitat), de telèfon….es comenten per sí sols.
Aquí teniu unes imatges del temporal i del dia després.

Anuncis