Múrgules
Avui he pogut disfrutar d´un bonic matí amb la companyia d´amics de l´Associació Micològica Joaquim Codina, en J. Galí, S. Baone i M.À. Pérez-De-Gregorio. Hem fet una sortida per la zona del massís del Mont on l´hàbitat dominant era bàsicament alzinar calcari amb presència d´alguns pins (Pinus halepensis) i càdecs (Juniperus oxycedrus).
L´estrella del dia han estat una desena de múrgules (Morchella rotunda var. pallida), un bolet sempre complicat de trobar per culpa del seu comportament peculiar. Altres espècies que hem vist han estat: Peziza phyllogena, Hexagonia nitida, Mycena pura, Mycena abramsii, Tremella mesenterica, Polyporus arcularius, Hygrophorus roseodiscoideus, etc.
Encara que les precipitacions fins ara han estat abundants i el terreny és humit, no es veuen massa espècies segurament degut a l´hivern tant cru que hem patit i que ha provocat que la temporada vagi endarrerida unes setmanes. Però si això continúa així, els propers mesos podrem veure espècies força interessants (això espero).

Anuncis