Aquest dissabte es va fer el tradicional aplec a l´ermita de Sant Onofre, al poble de Palau-saverdera, enmig de la serra del mateix nom. Aquesta ermita és visible des de tota la comarca ja que està ubicada en un vessant obert al sud-oest enmig de la muntanya, a uns 400 m d´alçada. El seu accés a peu és possible des del poble en uns 45 minuts, encara que també es pot accedir en cotxe per una pista que surt de la carretera que va a Sant Pere de Roda.
Pujant a peu es pot veure la típica vegetació de llocs secs i assoleiats i que han patit incendis amb regularitat, amb moltes estepes que en aquest moment estan florides i amb alguns suros que han resistit. La varietat de plantes i lianes és notable i amb sort es pot veure alguna orquídia. A la part superior, en una fondalada de la muntanya i invisible des de baix, trobarem un petit bosc de castanyers, amb presència d´alguns oms, que es veu afavorit per la gran humitat del lloc i la proximitat del rec.
També vaig poder fotografiar una aranya molt interessant (Thomisus onustus), que té un aspecte com de franquet i que s´amaga a les flors esperant que un insecte despistat aterri sobre ella. Té la capacitat de mimetitzar-se prenent els colors de la flor on viu, en aquest cas era rosa, com la flor de la corretjola (Convolvulus althaeoides) on la vaig veure.
Calabruixa (Muscari comosum)
Estepa negra (Cistus monspeliensis)
 
 Thomisus onustus
Anuncis