Ahir vam estar amb alguns companys de l´AMJC (Associació Micològica Joaquim Codina), per la zona de Maçanet de Cabrenys per fer una prospecció per els boscos de la zona. Les pluges que van caient regularment han fet el seu efecte i tot és verd i ple d´humitat, dona gust de passejar per qualsevol lloc. Micològicament parlant, es nota que la temperatura del sòl encara no deu haver arribat a paràmetres normals, doncs l´hivern ha estat dur i llarg i, de moment, l´estiu es resisteix a entrar. Com a resultat tenim que la floració de bolets es molt pausada i que si de cop fa molta calor, potser s´acabarà abans de començar.
Tot i això vam veure unes 45-50 espècies, algunes força interessants encara en estudi i d´altres més comuns o banals. Us en passo algunes imatges.
 Com costa fotografiar coses petites !!
Phaeomarasmius erinaceus
Collybia fusipes
Això no va ser tot, també vam tenir temps i ganes de veure altres coses, sobretot insectes, ara n´està ple. Finalment, la pluja una altra vegada, ens va obligar a plegar veles i deixar-ho per una altra ocasió. Un parell d´imatges més, un escorpí que ens vam trobar mentre fotografiàvem uns bolets i un sírfid, una excel.lent foto del company Carles Roqué amb el seu flamant Macro 100mm. És de mida molt petita, i en realitat és una mosca que ha agafat aquests colors per evitar els depredadors, espectacular.
 
 
Anuncis