Apreciats amics i amigues,
com bé sabeu, després d’anys d’estira i arronsa entre la indústria eòlica i el territori, aquest juny passat la Generalitat ha imposat la seva proposta d’implantació d’energia eòlica a la comarca amb l’Acord de Govern de les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP).
Mentre a la comarca s’estava plantejant i discutint la possibilitat d’ubicar les instal·lacions eòliques a llarg del corredor d’infraestructures, la Generalitat estableix l’Albera com a zona prioritària, una zona que conserva encara més valors naturals i patrimonials i on, per tan, els parcs eòlics tindrien un impacte negatiu incalculable. A més a més, aquest acord no blinda la resta del territori d’altres instal·lacions eòliques, ja que permet tirar endavant projectes que estan en tramitació i la construcció dels anomenats mini-parcs de fins a cinc aerogeneradors a qualsevol municipi empordanès.
Considerem que el mapa de la a ZDP de l’Alt Empordà està fet a mida dels interessos de les empreses implicades, com evidencia la seva comparació amb els projectes presentats en els darrers anys. I també, que està fet totalment a esquenes de la voluntat del territori, ignorant la proposta que s’ha fet des de les administracions locals i el rebuig de la societat civil.
Per tot això, us demanem que us adheriu al manifest adjunt i que en feu difusió, per tal de proclamar públicament el nostre rebuig a l’Acord de Govern d’implantació eòlica en general i a la ZDP de l’Alt Empordà en concret.
Anuncis