Tinc una mica desatès el bloc per culpa d´altres històries, però ja fa dies que us volia mostrar un racó agradable i força interessant de la Serra de Rodes, la zona del Mas Ventós.
Si seguiu la carretera que us porta de Vilajuïga cap al monestir de Sant Pere de Roda, arribareu a un coll on es troba la zona d´esbarjo del Mas Ventós, un bon lloc on fer fotos de la Badia de Roses i de la plana empordanesa, amb una visió excepcional en dies clars. Si deixem el cotxe aquí, ens podem acostar fins a la font dels arbres, a l´altre banda de la carretera, al costat nord, força visible per uns plàtans que hi ha al costat. El petit rierol que s´origina en aquesta font acull un petitíssim bosc de ribera, però que té el seu encant: pollancres, arbres blancs, saules i, sobretot oms, que de moment escapen a la temuda plaga de la grafiosi que els ha portat quasi a la desaparició.
A part d´aquest lloc, des d´aquí es poden fer una gran quantitat d´excursions, essent un punt estratègic dins del parc. Us deixo un parell d´imatges.
I una imatge típica d´aquesta època, un briòfit anomenat Cytinus ruber que creix vora les estepes i que viu de forma paràssita a les seves arrels. Ara és el moment de la seva floració.
Anuncis