Com ja sabeu, de tant en tant m´agrada parlar del meu tema preferit, els bolets i el seu món. Si hi esteu interessats, podeu veure totes les entrades relacionades a l´etiqueta Micologia i alguns dels meus treballs publicats aquí.
En qualsevol cas, és un petitíssim resum d´algunes de les espècies trobades a la comarca la darrera primavera-estiu. Poca cosa hi ha d´espècies primaverals, ja que no he sortit gaire i algunes de les meves sortides han estat fora d´aquí, en comarques veïnes i alguna per l´Estat. La tria és força variada, hi ha espècies molt comunes, altres força rares i alguna triada per la seva bellesa. Espero que us agradi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Morchella elatoides
 
La coneguda múrgola, un bolet molt apreciat i difícil de trobar. Foto feta a Lladó, sota alzines.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Crepidotus cesatti
 
Bolet de petita mida, molt comú sobre branquetes, dels primers a sortir després d´una ploguda. Foto feta al Coll de l´Ullat (Rosselló), a uns 900m.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Mutinus caninus
Curiós bolet, amb una forma ben caracteritzada pel seu nom científic. No és gaire comú. Foto feta al Coll de l´Ullat (Rosselló) a uns 900m, sota faigs.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pluteus exiguus
Espècie força rara, molt petita (no més de 1 cm), trobada vora la Muga a Albanyà, en un bosc de ribera.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Marasmius curreyii
Espècie petitíssima, de com a molt 5mm, molt rara, dins del seu gènere pertany a una secció on tots els integrants són de distribució tropical. Creix sobre tiges de gramínies seques. Amb la calor que feia i lo petit que era el bolet, va ser molt difícil de fer una foto mínimament presentable. Maçanet de Cabrenys, a uns 500 m, vora un camí de bosc.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Marasmiellus candidus
Espècie molt comuna sobre branques, molt precoç i abundant quan surt. Maçanet de Cabrenys, sota castanyers, a uns 500m d´alçada.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Cortinarius orellanus
Bolet mortal, d´una coloració molt vistosa, poc comú, però que podem trobar als nostres boscos. Aquesta espècie va causar a Polònia una de les intoxicacions més grans de les que es té coneixement . No consumiu mai  cap bolet que no conegueu. Fotografiat a La Vajol, a uns 700 m, sota castanyers.
Gyroporus cyanescens 20110618-R.jpg
 Gyroporus cyanescens
Bolet amb porus, molt rar, d´aspecte inusual i que blaveja al tallar-lo. En aquest bosc el trobo regularment cada estiu, només uns quants exemplars. La Vajol, sota castanyers. 
Macrolepiota rhacodes 20110618-R.jpg
 Macrolepiota rhacodes
Una de les conegudes “cogumelles”, bolets de mida molt grossa, ubiquista, no comestible. Cal vigilar al consumir aquesta mena de bolets, només els de mida gran, doncs algunes lepiotes de mida petita són mortals. Així mateix, alguns integrants del gènere Macrolepiota donen problemes digestius, mengeu-les només si n’esteu ben segurs. La Vajol, sota castanyers i alzines. 
 
Anuncis