Ja sabeu que, des del meu punt de vista, la riquesa cultural d´una terra no es basa només en els seus monuments, també en el seu paisatge, un fet molt relacionat al cultiu de la vinya. El vi forma part de les arrels empordaneses, i la renaixença que té en aquest moment, després d´un període molt llarg de foscor, és el fruit de la feina de les noves generacions que han agafat el relleu dels avis, investigant, recuperant antics cultius, etc.
Finalment, el premi arriba, i la satisfacció de la feina ben feta es fa palpable en notícies com aquesta que podeu llegir a la web de la D.O. Empordà.
Estic segur que, i el temps em donarà la raó, d´aquí sortiran vins que no tindran res a envejar als grans vins del Priorat, només cal més temps. En el cas nostre, amb molt més mèrit, doncs no han estat grans enòlegs forasters que ens han vingut a fer veure les nostres riqueses, sinó que ha estat la gent del país, que en els seus petits cellers, han aconseguit treure el millor de les seves vinyes.
La terra i els homes acabaran donant el millor de tots dos.
Aquí podeu llegir la notícia de la qual us parlo, un dels millors i més influents crítics de l´actualitat, Robert Parker, beneeix els vins empordanesos. Cliqueu aquí.
Anuncis