Aprofitant que ja hi ha menys batibull de turistes amb les seves embarcacions amunt i avall, aquesta setmana hem fet una sortida familiar amb kayak per la zona de Norfeu . Es pot dir que em vaig mig criar en aquestes cales del Mar d’Avall, ara ja fa més de 30 anys i en coneixíem tots els racons, a mar i a muntanya, ja que hi passàvem molts caps de setmana durant una bona part de l’any.
En aquella època no disposàvem de kayak, si no d’embarcacions de consistència més que dubtosa, però això no impedia que el nostre esperit aventurer ens portés a descobrir racons de gran bellesa en un escenari que encara ara em sembla grandiós i de bellesa difícil d’igualar. Un d’aquests racons digne de visitar es troba a la banda nord de Norfeu, una antiga xemeneia volcànica inundada que no és visitable si no és en petites embarcacions. El kayak és un mitjà molt adequat per afrontar el coneixement d’aquesta costa tant particular, no té impacte al medi i amb uns bons coneixements (que no és el meu cas) una manera molt segura de visitar gran part de l’any la joia de la corona de la nostra costa, el Cap de Creus.
Us recomano que qui estigui interessat en el món del kayak i el Cap de Creus visiti el magnífic bloc de l’Eduard Marquès, Mardamunt.
Anuncis