Sovint anem en família per les cales del Cap de Creus; ens banyem, anem sota aigua per descobrir què s’amaga sota la seva superfície i de tant en tant també busquem cosetes a la platja. Fa ja molts anys ens distrèiem buscant curculles, ulls de Santa Llúcia i tota mena de cargolets entre la grava de la platja només per passar l’estona. Ara ho segueixo fent, però acompanyat dels meus fills, a veure qui troba les coses més “xules”. Aquest estiu hem trobat en varis llocs una cosa que em sembla haver vist abans i que ens va desconcertar força, no sabia què podia ser. És el que passa, ens agrada molt saber, però ens falta tant per conèixer…..

Per casualitat, una noticia sobre uns coralls trobats a les Medes ens van posar sobre la pista. Aquests petits trossos calcificats (fins a 15 mm de diàmetre) de forma estranya han resultat ser part d’una colònia de madrèpora (Cladocora caespitosa).
Es tracta d’un corall endèmic de la Mediterrània, viu en fons rocosos o en praderies de posidònia i forma colònies de fins un metre de diàmetre, amb un esquelet calcari compacte i una forma que està condicionada per les condicions de llum i les corrents marines. Els pòlips són retràctils i s’amaguen en unes estructures tubulars, on capturen el plàncton, el seu aliment. Viu associat a unes algues anomenades zooxantel·les.

Us deixo amb una imatge d’aquest corall, una preciositat:

 Cladocora_caespitosa02_1.jpg

Anuncis