Qui estima la natura somnia amb imatges de paisatges immensos, el detall d’una flor, una perspectiva mai vista, llums impossibles…… i si a més ets un afeccionat a la fotografia, la teva aspiració és aconseguir fixar aquell moment a la teva càmera, una cosa més difícil de fer del que pugui semblar.
Ahir vaig tenir la sort i el plaer d’assistir a una xerrada de l’ Eduard Marquès, un actiu blocaire empordanès i excel·lent fotògraf que ens va fer una classe magistral sobre la fotografia de llargues exposicions nocturnes. Aquesta xerrada estava inclosa dins el programa del  Mirador Photo Garrigàs.
Més que de tècnica i d’equipament, l’Eduard ens va parlar de coneixement del medi, de la necessitat de trepitjar el territori, saber preveure els fenomens atmosfèrics i les seves conseqüències, i a part de la intuïció del bon fotògraf, també de la prova i error com a part de l’aprenentatge.
Un cop acabada la xerrada tenia clar la seva manera de treballar, molt planificada, solitària, però convençut de que les meves fotografies serien tan mediocres com sempre….
Podeu seguir l’ Eduard als seus blocs Cap de Creus en caiac i Fotografia Nocturna de l’Empordà.
Anuncis