Ara fa quasi tres anys, fent una passejada per la zona de la plana, vaig tenir la sort de trobar aquests bolets en una zona d’ullastres i màquia mediterrània. Són del gènere Agaricus, o sigui, per entendre’ns tots, xampinyons. No és un gènere que m’agradi massa i no tinc la costum d’estudiar-lo, així que després de mirar-me les característiques macro i microscòpiques i no tenir-ho gaire clar, vaig decidir consultar amb en Luis Parra, especialista del gènere a nivell europeu.
Després de parlar i enviar-li material va resultar que ens trobàvem davant d’Agaricus boisseletii Heinem., una espècie no trobada a la península fins el moment. L’any 2012, fruit de la nostra col·laboració vam publicar un treball al Boletín Micológico FAMCAL i també n’he publicat la fitxa descriptiva a la XXXIII col·lecció de Bolets de Catalunya que correspon a aquest any 2014 (foto).
Sempre comentem amb els companys que la micologia és una disciplina naturalista poc agraïda en el sentit que, malgrat la gran dificultat i enormes possibilitats de descoberta, és menystinguda en tots els àmbits d’estudi de les nostres zones naturals i només se’n parla per les seves qualitats gastronòmiques. Si repasseu les entrades etiquetades com a Micologia, veureu que ja parlo d’altres espècies molt interessants trobades aquí, al costat de casa………………….. i encara hi ha molta feina a fer.
Anuncis