EMPORDÀ - NATURA I PATRIMONI

Aquest bloc neix amb la voluntat de donar sortida tant a inquietuts personals com a projectes col·lectius amb el denominador comú del territori i de l'estima i protecció de la natura i el patrimoni empordanesos

Benvingut – Benvinguda

L’AUTOR

moncayo-campes-danon

De formació estrictament tècnica, totes les meves activitats han estat sempre relacionades amb la natura. Afeccionat a la fotografia, gran amant de l´alta muntanya, en aquests moments la meva principal activitat és la Micologia. Sóc membre de la Societat Catalana de Micologia (SCM) i també formo part de l´ Associació Micològica Joaquim Codina (AMJC). He publicat diverses fotografies a “Bolets de Catalunya”, una obra de referència pel que fa a la iconografia micològica a nivell europeu i he publicat diversos treballs científics en vàries revistes especialitzades nacionals i estrangeres, a més d´alguna col•laboració puntual en obres d´abast internacional. Durant els anys d’estudi he tingut l’oportunitat de descriure diverses espècies noves per la ciència. Les meves investigacions es centren sobretot a la comarca de l´Alt Empordà on en el meu objectiu és divulgar la nostra riquesa micològica en xerrades pel gran públic.

EL BLOG

Natura i Patrimoni són els eixos principals que marcaran el contingut dels “post” que s´aniran publicant al blog. Qualsevol tema relacionat i que sembli d´ interès, és susceptible de ser publicat i no només per iniciativa de l´autor, sinó també per els que el llegiu i el feu créixer. Cal dir, però, que la Micologia, la meva principal activitat, serà tractada amb regularitat i que aprofitaré aquesta tribuna per fer divulgació d´aquesta disciplina naturalista.
L´àmbit geogràfic és, lògicament, el de les comarques empordaneses, però també dels territoris que li són propers, encara que esporàdicament, hi poden tenir cabuda articles relacionats amb qualsevol indret de les terres gironines.
I recordeu que un bloc és un format creat per l´intercanvi, qualsevol suggerència serà benvinguda.
Una salutació cordial.

 

COL.LABORADORS

Miquel À. Pérez-De-Gregorio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sense les fotos d´en Miquel, aquest bloc no seria el que és. Gran naturalista, és un destacat micòleg dins de l’Estat, on ha publicat innombrables articles; de la mateixa manera, també ha publicat de manera destacada en revistes estrangeres i ha descobert vàries espècies de bolets noves per la Ciència. Actualment és president de l´Associació Micològica Joaquim Codina de Girona. Paralelament a la micologia, és un asiduu practicant de la tècnica del digiscoping per fotografiar ocells, sobretot al PNAE, i també podreu veure les seves belles fotos submarines, on podem descobrir els tresors amagats del Cap de Creus. Per tot això, ha estat col.laborador de guies naturalistes i de revistes especialitzades on han publicat vàries de les seves fotografies.

%d bloggers like this: